Kateřina HALÁMKOVÁ

Bakalářská práce

Jazyk divadla: Analýza slovní zásoby ve vybraných německých a českých textech z divadelního prostředí, vytvoření slovníčku k tématu.

The language of the theatre: Analysis of the lexis in selected german and czech text from the field of the theatre. Creation of a specialised glossary.
Abstract:
This bachelor's thesis focuses on the language of the theatre. The goal is the creation of thematic glossary on the topic of the theatre. This thesis deals with the features and characteristics of the german technical style and also describes selected aspect from the area of lexicology. Part of this bachelor´s thesis is a questionnaire survey in the are of theatre. A questionnaire survey was carried …více
Abstract:
Cílem předkládané bakalářské práce je přiblížit čtenáři specifika divadelního jazyka a na základě analýzy vybraných textů z divadelního prostředí sestavit odborný glosář k tomuto tématu. V textu je vymezena stratifikace jazyka, následně je popsán odborný styl a jeho znaky všeobecně Glosář je rozdělen do 11 kategorií (např. budova, osvětlení, divák apod.).
 
 
Jazyk práce: němčina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2016
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Marina Wagnerová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HALÁMKOVÁ, Kateřina. Jazyk divadla: Analýza slovní zásoby ve vybraných německých a českých textech z divadelního prostředí, vytvoření slovníčku k tématu.. Plzeň, 2016. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/