Využití nesaccharomycetních kvasinek v technologii vín – Tereza Hlaváčková
Tereza Hlaváčková
Bachelor's thesis
Využití nesaccharomycetních kvasinek v technologii vín
The use of non-saccharomyces yeast in a wine technology
Abstract:
Bakalářská práce „Využití nesaccharomycetních kvasinek v technologii vín“ je z největší části zaměřena na popsání jednotlivých druhů kvasinek a jejich roli při kvašení. V první části práce jsou nastíněny obecné informace o kvasinkách. Stručně je popsána i fermentace. Nejobsáhlejší část práce je věnována popisu fermentace pomocí kombinace saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Na tuto část …moreAbstract:
The bachelor thesis "The use of non-saccharomyces yeast in a wine technology" is mostly focused on the description of individual types of yeasts and their role in fermentation. The first part of the thesis outlines general information about yeasts. The fermentation is also briefly described. The most extensive part of the thesis is devoted to the description of fermentation by the combination of saccharomyces …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Kritické zhodnocení vlivu teploty na biologicky aktivní složky konopí a produktů na jeho bázi
Tereza Bačinová -
Bioaktivní obalový materiál na bázi hydrogelu pro agro produkty
Smarak Bandyopadhyay -
Studium efektu obsahu aditiv na bázi dřeva na mechanické vlastnosti 3D tištěných produktů
Karel Čech -
Příprava produktu na bázi keramiky pomocí 3D tisku
Ondřej Němec -
Monitoring tetrahydrokanabinolu (THC) v produktech na bázi konopí
Matěj Uhlíř -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Reaktivní adsorpce toxických organofosforečnanů na kompozitních materiálech na bázi oxidů kovů a aluminosilikátů
Martin VOPAT -
Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice
Alžběta Kosařová