Bc. Dagmar Oharková
Master's thesis
Šumivá vína v ČR
Sparkling wine in Czech Republic
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá studiem enologických přípravků a jejich projevem v daném sektu. Práce je rozdělena na část literární a experimentální. V literární části se popisuje výroba sektů tradiční metodou, a dále je pozornost věnována autolýze kvasinek a látkám, jež při tom hrají nepostradatelnou roli. Tyto látky jsou velmi důležité i v experimentální části práce. Cílem experimentální části bylo …moreAbstract:
This thesis deals with the study of oenological preparations and their effects in sparkling wine. Thesis is divided into literary and experimental sections. Production of sparkling wines with traditional method is described in literary section. Attention is devoted to the autolysis of yeast and substances which play indispensable role during this process. Those substances are also very important in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Možnosti pro rozšíření exportních trhů vybrané společnosti
Kateřina RAJCHLOVÁ -
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna