Bc. Dagmar Oharková
Diplomová práce
Šumivá vína v ČR
Sparkling wine in Czech Republic
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá studiem enologických přípravků a jejich projevem v daném sektu. Práce je rozdělena na část literární a experimentální. V literární části se popisuje výroba sektů tradiční metodou, a dále je pozornost věnována autolýze kvasinek a látkám, jež při tom hrají nepostradatelnou roli. Tyto látky jsou velmi důležité i v experimentální části práce. Cílem experimentální části bylo …víceAbstract:
This thesis deals with the study of oenological preparations and their effects in sparkling wine. Thesis is divided into literary and experimental sections. Production of sparkling wines with traditional method is described in literary section. Attention is devoted to the autolysis of yeast and substances which play indispensable role during this process. Those substances are also very important in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti pro rozšíření exportních trhů vybrané společnosti
Kateřina RAJCHLOVÁ -
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna