Inovace fermentovaného výrobku z kozího mléka – Bc. Simona Prachařová
Bc. Simona Prachařová
Master's thesis
Inovace fermentovaného výrobku z kozího mléka
Innovation of a fermented goat's milk product
Abstract:
Diplomová práce byla rozdělena na dvě části. První část diplomové práce byla zaměřena na teoretický popis kozího mléka a jeho složení. Poté byly v této části charakterizovány fermentované mléčné výrobky, kde byla práce především zaměřena na popis, složení kefíru a na jeho technologický proces výroby. V neposlední řadě se teoretická část zabývala silicemi a metodami jejich extrakce. Jelikož byla diplomová …moreAbstract:
The thesis was divided into two parts. The first part of the thesis focused on the theoretical description of goat milk and its composition. Then, in this part, fermented dairy products were characterized, where the thesis mainly focused on the description, composition of kefir and its technological process of production. Last but not least, the theoretical part dealt with essential oils and their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 17. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Reader: Nikol Modráčková, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PRACHAŘOVÁ, Simona. \textit{Inovace fermentovaného výrobku z~kozího mléka}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/ei7jsu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích
Lukáš Navrátil -
Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků
Denisa Vanišová -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka
Dominika Ziková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights