Inovace fermentovaného výrobku z kozího mléka – Bc. Simona Prachařová
Bc. Simona Prachařová
Master's thesis
Inovace fermentovaného výrobku z kozího mléka
Innovation of a fermented goat's milk product
Anotácia:
Diplomová práce byla rozdělena na dvě části. První část diplomové práce byla zaměřena na teoretický popis kozího mléka a jeho složení. Poté byly v této části charakterizovány fermentované mléčné výrobky, kde byla práce především zaměřena na popis, složení kefíru a na jeho technologický proces výroby. V neposlední řadě se teoretická část zabývala silicemi a metodami jejich extrakce. Jelikož byla diplomová …viacAbstract:
The thesis was divided into two parts. The first part of the thesis focused on the theoretical description of goat milk and its composition. Then, in this part, fermented dairy products were characterized, where the thesis mainly focused on the description, composition of kefir and its technological process of production. Last but not least, the theoretical part dealt with essential oils and their …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Nikol Modráčková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích
Lukáš Navrátil -
Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků
Denisa Vanišová -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka
Dominika Ziková
Názov
Vložil
Vložené
Práva