Vliv naturálních kvasinek na kvalitativní parametry vína – Bc. Jan Burian
Bc. Jan Burian
Master's thesis
Vliv naturálních kvasinek na kvalitativní parametry vína
The influence of natural yeasts on the qualitative parameters of wine
Abstract:
Tématem této diplomové práce byla problematika naturálních kvasinek a jejichnásledný vliv na kvalitativní parametry vína. V literární části byly popsány typyselektovanýh kmenů naturálních kvasinek a jejich vliv na průběh fermentace. Běhemvýzkumu byl mošt odrůdy révy vinné dané odrůdy rozdělen do sedmi demižónůs použitím rozdílných zákvasů nesacharomycentních kvasinek a jejich kombinací sesacharomycentním …moreAbstract:
Topic of this thesis was problematics of natural yeasts and their influence onqualitative parameters of wine in consequence. Influence of selected strain types ofnatural yeasts on fermentation performance have been described in the literary part.During the experiment was the stum of the specific wine variety divided into sevencontainers using different suspension of non-saccharomycent yeasts and combining …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Reader: Ivo Soural, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture