Bc. Jan Burian

Master's thesis

Vliv naturálních kvasinek na kvalitativní parametry vína

The influence of natural yeasts on the qualitative parameters of wine
Abstract:
Tématem této diplomové práce byla problematika naturálních kvasinek a jejichnásledný vliv na kvalitativní parametry vína. V literární části byly popsány typyselektovanýh kmenů naturálních kvasinek a jejich vliv na průběh fermentace. Běhemvýzkumu byl mošt odrůdy révy vinné dané odrůdy rozdělen do sedmi demižónůs použitím rozdílných zákvasů nesacharomycentních kvasinek a jejich kombinací sesacharomycentním …more
Abstract:
Topic of this thesis was problematics of natural yeasts and their influence onqualitative parameters of wine in consequence. Influence of selected strain types ofnatural yeasts on fermentation performance have been described in the literary part.During the experiment was the stum of the specific wine variety divided into sevencontainers using different suspension of non-saccharomycent yeasts and combining …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
  • Reader: Ivo Soural, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic