Bogdan Cieślar

Diplomová práce

Regulace tlaku hydroinjektáže během obsazování koksovacích komor úhelnou vsázkou v závislosti na poloze sázecí tyče výtlačného a pěchovacího stroje.

Pressure regulation during the charging of the coke ovens by coal charge depending on the position of the charging bars the charging machine.
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá zdokonalením ekologického řešení bezdýmného obsazování koksovacích komor. Je v ní popsána technologie výroby vysokopecního koksu v pěchovaném provoze, včetně popisu nově použitého typu stropního převáděcího vozu. V teoretické části jsou shrnuty principy měření průtoku kapalin a tlaku spolu se základním popisem frekvenčního měniče. Praktická část se zabývá způsobem spouštění …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the improvement of the ecological solution for smokeless the coke ovens charging. It described the production of blast-furnace coke technology in the stamp charging system, including a description of the new type of roof car. The theoretical part summarize the principles of measuring the flow and pressure of liquids, along with a basic description of the frequency converter …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2018
  • Vedoucí: Milan Heger
  • Oponent: Pavel Švec

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava

VŠB - Technická univerzita Ostrava

Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství

Magisterský studijní program / obor:
Ekonomika a řízení průmyslových systémů / Automatizace a počítačová technika v průmyslových technologiích