Jana Benešová
Bakalářská práce
Významné patogeny v potravinách
Significant pathogens in food
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá přehledem aktuálně nejvýznamnějších patogenních mikroorganismů v potravinách, jejich charakteristikou a metodami jejich detekce v potravinách. Do práce byli zařazeni bakteriální původci nejčastějších alimentárních onemocnění v Evropské unii za posledních 5 let. Práce také přehledně popisuje běžné alimentární infekce a alimentární intoxikace, jejich dopad na zdraví člověka …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with summary of the most important pathogenic microorganisms in food, description of their characteristic and methods of detection in food. There are the most common bacterial agens of foodborne disease in the European Union in last 5 years. The thesis clearly describes common alimentary infections and alimentary poisoning, the impacts on human health and their present occurence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Mikroorganismy jako původci alimentárních onemocnění
Marek Hloch -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Marek Hloch
Název
Vložil
Vloženo
Práva