Radmila TOMANOVÁ

Bakalářská práce

Tradycje kulinarne zwi\c{a}zane z rokiem obrz\c{e}dowym na \'Sl\c{a}sku Cieszy\'nskim (na przyk\l{}adzie wsi Koszarzyska)

Culinary tradition tied with the ceremonial year in Cieszyn Silesia (for example village Koszarziska)
Abstract:
Customs and traditions of the past hundred years have greatly changed. During intensive changes traditions are disappearing. If somewhere maintained, it is in villages. People are still living in union with nature, the seasons. Although it is now possible to buy seasonal goods once almost all year in the market, the Cieszyn Silesia is still the traditional customs of preservation and preparation of …více
Abstract:
Zvyky a tradice se za posledních sto let velmi změnily. V době intenzivních změn se tradice vytrácejí, mizí. Pokud se někde udržují, je to na vesnicích. Tady se ještě žije ve svazku s přírodou, podle ročních období. I když se dnes dá koupit kdysi sezónní zboží téměř celoročně v každém marketu, na Těšínském Slezsku se ještě dodržují tradiční zvyky konzervace i přípravy jídel. Samozřejmě dnešní hospodyně …více
 
 
Jazyk práce: portugalština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2013
Zveřejnit od: 19. 6. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 8. 2013
  • Vedoucí: Doc. PaedDr. Jana Raclavská, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

TOMANOVÁ, Radmila. Tradycje kulinarne zwi\c{a}zane z rokiem obrz\c{e}dowym na \'Sl\c{a}sku Cieszy\'nskim (na przyk\l{}adzie wsi Koszarzyska). Ostrava, 2013. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Filozofická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 19.6.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 19. 6. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Filozofická fakulta