Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka – Bc. Veronika Písaříková
Bc. Veronika Písaříková
Diplomová práce
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Rheological properties of cow, goat and sheep milk
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka. V první části práce jsou tyto druhy mlék detailně popsány a je zde porovnáno jejich složení. Kromě toho jsou v práci uvedeny fyzikální veličiny, které mléko charakterizují a technologie přepravy mléka. Dále je pozornost věnována legislativě. Jsou zde popsány požadavky a kritéria pro syrové mléko, požadavky na …víceAbstract:
This thesis is focused on the rheological properties of cow, goat and sheep milk. These kinds of milk are described and compared in the first part. The thesis describes physical properties and technology of milk transport. Next part deals with legislation about milk in the European Union and in the Czech Republic. Special attention is given to the requirements of warehouse equipment and heat treatment …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů.
Lucie Cmajdálková -
Reologické vlastnosti tavených sýrů v průběhu chlazení
Barbora Kozubíková -
Vliv dvojstupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček během skladováni
Nela Švajdová -
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva