Bc. Roman Šebela

Diplomová práce

Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré

The Influence of Additives on the Rheological Properties of Fruit and Vegetable Purees
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vlivu aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré. V teoretické části jsou popsány jednotlivé druhy aditivních látek, jejich použití v potravinářství a vliv na reologii potravin. Další část práce popisuje chemické složení ovoce a zeleniny, a také zpracování ovoce a zeleniny na pyré. Poslední část literárního přehledu se věnuje reologii, …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the influence of additives on the rheological properties of fruit and vegetable purees. In the theoretical part are described individual types of additives, their use in food industry and influence on food rheology. The next part describes the chemical composition of fruits and vegetables and also processing of fruits and vegetables into puree. The last part of the literature …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta