Bc. Roman Široký
Master's thesis
Význam taurinu ve výživě
Importance of taurine in the nutrition
Anotácia:
Taurin se řadí mezi aminokyseliny. Jedná se o neesenciální aminokyselinu vyskytující se pod názvem 2-aminoethansulfonová kyselina, která má největší zastoupení v živočišných tkáních. Taurin je derivátem aminokyseliny cysteinu a podilí se na fyziologických procesech souvisejícími s jeho silnými antioxidačními vlastnostmi. Podílí se na metabolismu lipidů a pozitivně působí na hladinu cholesterolu. Spolu …viacAbstract:
Taurine is a non-essential amino acid occurring as 2-aminoethanesulfonic acid, which has the largest share in animal tissues. Taurine is an amino acid derivative of cysteine is involved in several physiological processes of powerful antioxidant properties. Its deficiency causes damage to the heart muscle. Involved in lipid metabolism and has a positive effect on blood cholesterol. Taurine is used among …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2017
- Vedúci: prof. Ing. Ladislav Zeman
- Oponent: Pavel Tvrzník, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
In Vivo Incorporation of Non-Canonical Amino Acids into Proteins
Dariia Pavlenko -
The role of branched-chain amino acids: metabolic remodelling in pancreatic carcinoma cells
Klára Gotvaldová -
Syntéza calixarenů nesoucích aminokyseliny/ureidoskupiny pro studium jejich dimerizace a komplexačních vlastností
Jiří Šimánek
Názov
Vložil
Vložené
Práva