Bc. Hana Donociková

Master's thesis

Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod

Study of the properties of lactic acid bacteria isolated from domestic pigs and wild boars using phenotypic and genotypic methods
Abstract:
Tato práce se věnuje studiu bakterií mléčného kvašení, které by mohly být v budoucnosti využity jako probiotické preparáty v produkci vepřového masa. Cílem diplomové práce bylo otestovat izoláty bakterií mléčného kvašení získané z trávicího traktu domácích a divokých prasat, na vybrané probiotické vlastnosti a produkci antimikrobiálních látek, zejména bakteriocinů, fenotypovými a genotypovými metodami …more
Abstract:
This work focuses on a study of lactic acid bacteria, which could be used in the future as probiotic preparations in the pork meat production. The goal of this thesis is to test the lactic acid bacteria isolates, obtained from the digestive track of the domestic pigs and boars, on selected probiotic properties and production of antimicrobials, especially bacteriocins, using phenotypic and genotypic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 1. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 8. 2. 2023
  • Supervisor: Mgr. Monika Morávková, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Marta Dušková

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta