Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování – Bc. Zuzana POPELKOVÁ, DiS.
Bc. Zuzana POPELKOVÁ, DiS.
Diplomová práce
Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování
Development of Apple Aromas During the Season Pressing
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na vývoj jablečného aromatu v průběhu sezónního zpracování. Teoretická část se zabývá složením jablek, technologickým postupem získávání šťávy, aromatickými látkami a vybranými metodami pro stanovení aromatických látek, stanovením analytických parametrů. V praktické části byly analyzovány aromatické látky plynovou chromatografií s hmotnostně spektrální detekcí. Dále …víceAbstract:
This dissertation is oriented on development of apple aroma during the seasonal processing. The theoretical part deals with structure of apples, technological process of juicing, aromatic substances and specified methods for determination of aromatic substances and determination of analytical parameters. In the practical part were also analysed aromatic substances by gas chromatography with mass spectrometry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
POPELKOVÁ, Zuzana. Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aromatické sloučeniny obsažené v mátě zjištěné metodou plynové chromatografie
Petra Gajdošová -
Stanovení vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí
Ondřej Kačerovský -
Analýza heterocyklických aromatických aminů v kávě metodou plynové chromatografie
Richard ADÁMEK -
Porovnání výsledků skupinového a individuálního zastoupení aromatických uhlovodíků v různých typech benzínových frakcí metodami jednorozměrné a komprehenzivní plynové chromatografie
Pavel Živný -
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Nicole Stašková