Nakládání s gastronomickým odpadem ve městě Brně a možnosti jeho využití pro výrobu bioplynu – Jiří Chladil
Jiří Chladil
Bachelor's thesis
Nakládání s gastronomickým odpadem ve městě Brně a možnosti jeho využití pro výrobu bioplynu
Handling gastrowaste in the city of Brno and its potential use to produce biogas.
Anotácia:
Moje práce si dává za cíl popsat a zhodnotit skladbu gastronomického, biologicky rozložitelného odpadu ve vybraných provozovnách, popřípadě domácnostech v okrese Brno-město a zhodnotit možnost jeho využití pro výrobu bioplynu. V teoretické části práce se věnuji legislativní stránce nakládání s gastronomickým odpadem. Také zde popisuji celý proces likvidace a sběru, možnosti jeho energetického využití …viacAbstract:
My thesis aims to describe and evaluate the composition of gastronomic, biodegradable waste in selected plants or households in the Brno agglomeration and assess the potential to use it to produce biogas. In the theoretical part of the thesis I deal with the legislative aspect of gastrowaste handling. Here I also describe the entire process of gastrowaste disposal and collection, as well as options …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Mgr. Milan Geršl, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHLADIL, Jiří. \textit{Nakládání s~gastronomickým odpadem ve městě Brně a~možnosti jeho využití pro výrobu bioplynu}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/eqjubw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Waste Technology / Waste Management
Práce na příbuzné téma
-
Anaerobní fermentace a sledování změn v profilu chlorogenových kyselin v kavárenském odpadu
Marie BOBKOVÁ -
Zrychlená suchá anaerobní fermentace v rotačním bioreaktoru
Aneta Davidová -
Anaerobní digesce rostlinné biomasy
Miloslav Imlauf -
Bioplynové stanice - suchá anaerobní fermentace
Šárka Dvorníková -
Fermentace a její využití v gastronomickém provozu
Jan Sekyra -
Analýza skladby gastronomického odpadu a možnosti jeho využitia pre výrobu bioplynu v okrese Komárno (Slovensko)
Katarína Tvrdoňová -
Evaluation of biogas quality from home biogas pits installed in central Vietnam
Pavel Štěpánek -
Bioplyn vyrobený z odpadů a možnosti jeho využití při snižování produkce emisí oxidu uhličitého v dopravě
Veronika Škárková