Eva Janošíková

Bachelor's thesis

Výroba smetanových krémů typu mascarpone

Production of mascarpone-type cheese
Abstract:
Smetanový krém typu mascarpone je řazen mezi čerstvé smetanové sýry, jejichž chuť je smetanově jemná, plná a mírně nasládlá. Smetanové krémy mají vysoký obsah tuku a vysokou vlhkost, jsou kompaktní a snadno míchatelné. V chuti a konzistenci se smetanový krém nejvíce podobá tradičnímu italskému produktu, čerstvému smetanovému sýru, zvanému Mascarpone. Avšak tyto dva druhy čerstvých smetanových sýrů …more
Abstract:
Mascarpone cream is one of the fresh creamy cheeses whose taste is creamy soft, full and slightly sweet. Creams have a high value of fat and high value of moisture, they are compact and easily miscible. In taste and consistency, cream is most similar to the traditional Italian product, fresh cream cheese called Mascarpone. However, these two types of fresh cream cheese are different in their production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2019

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Janošíková, Eva. Výroba smetanových krémů typu mascarpone. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies