Eva Janošíková
Bachelor's thesis
Výroba smetanových krémů typu mascarpone
Production of mascarpone-type cheese
Abstract:
Smetanový krém typu mascarpone je řazen mezi čerstvé smetanové sýry, jejichž chuť je smetanově jemná, plná a mírně nasládlá. Smetanové krémy mají vysoký obsah tuku a vysokou vlhkost, jsou kompaktní a snadno míchatelné. V chuti a konzistenci se smetanový krém nejvíce podobá tradičnímu italskému produktu, čerstvému smetanovému sýru, zvanému Mascarpone. Avšak tyto dva druhy čerstvých smetanových sýrů …moreAbstract:
Mascarpone cream is one of the fresh creamy cheeses whose taste is creamy soft, full and slightly sweet. Creams have a high value of fat and high value of moisture, they are compact and easily miscible. In taste and consistency, cream is most similar to the traditional Italian product, fresh cream cheese called Mascarpone. However, these two types of fresh cream cheese are different in their production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Janošíková, Eva. Výroba smetanových krémů typu mascarpone. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Nela Vybíhalová -
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Reologie zubních past
Tereza Kubáčková -
Reologie jakožto účinný nástroj ke komplexní charakterizaci hydrogelových systémů
Martin Kadlec -
Prášková reologie práškových mléčných výrobků
Irena Sovková -
Reologie environmentálně akceptovatelných maziv
Simona Krčková