Vliv ošetření oreganovou silicí na kvalitu kachního masa – Bc. Jana Vítová
Bc. Jana Vítová
Diplomová práce
Vliv ošetření oreganovou silicí na kvalitu kachního masa
Influence of oregano essential oil treatment on quality of duck meat
Anotace:
SouhrnSnahou diplomové práce bylo získat poznatky ohledně skladování potravin. Velmi důležitým faktorem v této oblasti je oxidace lipidů, která probíhá ve všech potravinách. Diplomová práce se zaměřila na uchování kachního masa v chladírenských podmínkách.Účelem bylo zjistit, zda oreganová silice v koncentraci 5 % při kontaktu s masem prodlužuje údržnost masa při teplotách kolem 4 °C. Pro analýzu bylo …víceAbstract:
SummaryThe aim of the master thesis is to gain knowledge about food storage. A very important factor in this area is lipid oxidation, which occurs in all foods. The master thesis focused on keeping duck meat in refrigeration conditions.The purpose was to find out whether oregano essential oil at 5% concentration, contact with meat prolongs meat keeping at temperatures around 4 ° C. For the analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÍTOVÁ, Jana. \textit{Vliv ošetření oreganovou silicí na kvalitu kachního masa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/et9snn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Využití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravin
Lucie Králová -
Nové směry netermálního ošetření potravin - bakteriofágy
Petr Musila -
Optimalizace tepelného ošetření při výrobě potravin
Barbora Černá -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová
Název
Vložil
Vloženo
Práva