Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství – Tereza Miklíková
Tereza Miklíková
Bachelor's thesis
Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství
Food Applications of Differential Scannig Calorimetry (DSC).
Abstract:
Cílem bakalářské práce je popsat využití diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství. V rámci bakalářské práce byly popsány základní metody termické analýzy a vliv teploty na fyzikálně - chemické vlastnosti potravin. Pro měření byly použity vzorky, které zastupovaly základní složky potravin, kterými jsou lipidy, sacharidy a bílkoviny. U vzorků arašídového oleje, rýžového oleje a čokolády …moreAbstract:
The aim of the Bc. thesis is to describe the use of differential scanning calorimetry (DSC) in the food industry. The basic methods of thermal analysis and the influence of temperature on the physicochemical properties of foodstuffs were described in the framework of the bachelor thesis. The samples used for the measurements represented the basic components of foodstuffs, which are lipids, carbohydrates …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
- Supervisor: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MIKLÍKOVÁ, Tereza. \textit{Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/etb693/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Miklíková, Tereza. Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Technology
Theses on a related topic
-
Termická analýza a její využití v potravinářství
Klára Hrubá -
Možnosti sledování změn kvality potravin metodami termické analýzy
Martina Jonášová -
Využití termické analýzy v potravinářství
Karel Musil