Tereza Miklíková

Bachelor's thesis

Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství

Food Applications of Differential Scannig Calorimetry (DSC).
Abstract:
Cílem bakalářské práce je popsat využití diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství. V rámci bakalářské práce byly popsány základní metody termické analýzy a vliv teploty na fyzikálně - chemické vlastnosti potravin. Pro měření byly použity vzorky, které zastupovaly základní složky potravin, kterými jsou lipidy, sacharidy a bílkoviny. U vzorků arašídového oleje, rýžového oleje a čokolády …more
Abstract:
The aim of the Bc. thesis is to describe the use of differential scanning calorimetry (DSC) in the food industry. The basic methods of thermal analysis and the influence of temperature on the physicochemical properties of foodstuffs were described in the framework of the bachelor thesis. The samples used for the measurements represented the basic components of foodstuffs, which are lipids, carbohydrates …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Miklíková, Tereza. Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Technology