Zina ŽEBROKOVÁ

Bachelor's thesis

Barviva - výroba a použití v gastronomii

Dyes - Produkcion and Use in Food Industry
Abstract:
Ve své bakalářské práci se zabývám rozdělením potravinářských barviv na přírodní a syntetická a jednotlivé skupiny dále rozděluji podle jejich chemické struktury. Zabývám se vlastnostmi a chemickým složením jednotlivých skupin, způsoby jejich použití, a také konkrétními příklady barviv. v neposlední řadě se zabývám způsoby jejich získávání a výroby.
Abstract:
In my bachelor´s thesis i deal with the distribution of food dyes on natural, and synthetic and each group are further divide according to their chemical structure. I deal with properties and chemical composition of the various groups, their methods of application and specific examples of food coloring too. I reffering on examples of their using. In the last row i am interest of ways of their getting …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 8. 2012
Accessible from:: 13. 8. 2012

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Vladimíra Zemanová

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ŽEBROKOVÁ, Zina. Barviva - výroba a použití v gastronomii. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy