Změny technologických parametrů při zrání hovězího předního masa – Bc. Petr Kochánek
Bc. Petr Kochánek
Diplomová práce
Změny technologických parametrů při zrání hovězího předního masa
Changes in the Technological Parameters During the Aging of Beef
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá tepelnými úpravami sous vide a dlouhým vařením v páře, aplikovanými na hovězí kližku z různých plemen a s různou dobou zrání. Hodnotil se vliv tepelné úpravy, plemene a vyzrání masa na texturu masa, hmotnostní ztráty a byla provedena senzorická analýza vzorků. Dle výsledků byla ohodnocena vhodnost dlouhých tepelných úprav pro daný typ suroviny, vliv na technologické parametry …víceAbstract:
This thesis deals with heat treatments of sous vide and long steam cooking applied to beef from different breeds and different aging times. The influence of heat treatment, breed and maturation of meat on meat texture, weight loss and sensory analysis were evaluated. The results evaluated the suitability of long heat treatments for beef, influence on technological parameters and comparison with other …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kochánek, Petr. Změny technologických parametrů při zrání hovězího předního masa. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující kvalitu u vepřového masa
Liliana Kruntová -
Současné trendy v metodice senzorické analýzy masa
Alexandra Vilamová -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání
Kateřina JANOUŠKOVÁ -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Spotřebitelské preference masa kanečků
Marcela Nedvídková -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Senzorické vnímání kančího masa v závislosti na různých maskovacích strategiích
Adriana Markovická