Ivana Kvisová

Bakalářská práce

Zastoupení mastných kyselin u běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový)

Representation of fatty acids in commonly used edible oils (rapeseed, sunflower, coconut, palm, olive)
Anotace:
Zastoupení a množství mastných kyselin přijímaných ve stravě může značně ovlivnit celkové zdraví jedince. V mé bakalářské práci se zabývám pozitivním a negativním působením mastných kyselin na lidský organismus s následnou analýzou a stanovením vybraných mastných kyselin v řepkovém, slunečnicovém, kokosovém, palmovém a olivovém oleji pomocí plynové chromatografie. Plynovým chromatografem s plamenově …více
Abstract:
The proportion and amount of fatty acids consumed in the diet can greatly affect the overall health of an individual. My bachelor thesis deals with the positive and negative effects of fatty acids on the human organism with subsequent analysis and determination of selected fatty acids in rapeseed, sunflower, coconut, palm and olive oil by gas chromatography. The percentage of fatty acids in the previously …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Zuzana Lacková, Ph.D.
  • Oponent: Veronika Švehlová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta