Zastoupení mastných kyselin u běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový) – Ivana Kvisová
Ivana Kvisová
Bachelor's thesis
Zastoupení mastných kyselin u běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový)
Representation of fatty acids in commonly used edible oils (rapeseed, sunflower, coconut, palm, olive)
Anotácia:
Zastoupení a množství mastných kyselin přijímaných ve stravě může značně ovlivnit celkové zdraví jedince. V mé bakalářské práci se zabývám pozitivním a negativním působením mastných kyselin na lidský organismus s následnou analýzou a stanovením vybraných mastných kyselin v řepkovém, slunečnicovém, kokosovém, palmovém a olivovém oleji pomocí plynové chromatografie. Plynovým chromatografem s plamenově …viacAbstract:
The proportion and amount of fatty acids consumed in the diet can greatly affect the overall health of an individual. My bachelor thesis deals with the positive and negative effects of fatty acids on the human organism with subsequent analysis and determination of selected fatty acids in rapeseed, sunflower, coconut, palm and olive oil by gas chromatography. The percentage of fatty acids in the previously …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedúci: Ing. Zuzana Lacková, Ph.D.
- Oponent: Veronika Švehlová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KVISOVÁ, Ivana. \textit{Zastoupení mastných kyselin u~běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový)}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/ev17uz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Agrobiology / General Agriculture
Práce na příbuzné téma
-
Využití plynové chromatografie s hmotnostním a olfaktometrickým detektorem pro hodnocení vlivu reformulací na profil těkavých látek v potravinářských výrobcích
Tereza Fiantoková -
Analýza ovocných destilátů pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií
Chi Mai Nguyenová -
Stanovení reziduí pesticidů v olejnatých semenech pomocí plynové chromatografie s tandemovou hmotnostní spektrometrií
Tereza Bočková -
Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro stanovení terpenů ve výrobcích na bázi konopí
Kamila Sirotková -
Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro stanovení kvality a autenticity šafránu
Markéta Kutilová -
Studium metabolomu konopí a konopných produktů pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií
Anna Kollertová -
Studium těkavých složek alkoholických nápojů technikou plynové chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií
Maria Filatova -
Hodnocení autenticity šafránu pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií
Kamila Sirotková