Bc. Markéta Stará

Diplomová práce

Ftaláty v jogurtech po dobu skladování

Phthalates in yoghurts during storage
Anotace:
Diplomová práce Ftaláty v jogurtech po dobu skladování je zaměřena na monitoring esterů kyseliny ftalové ve vzorcích jogurtů v závislosti na době skladování. Detekovanými ftaláty byly di-2-(ethylhexyl)-ftalát (DEHP) a di-n-butyl-ftalát (DBP), jež patří mezi nejpoužívanější plastifikátory polymerních materiálů, zejména polyvinylchloridu. Byly analyzovány vzorky jogurtů s přídavkem 1 % a 5 % chia a bambusové …více
Abstract:
The thesis Phthalates in yoghurts during storage focuses on monitoring of phthalic acid esters in yogurt samples in relation to their storage period. The analyzed phthalates are di-2-(ethylhexyl)-phthalate (DEHP) and di-n-butyl-phthalate (DBP), which are among the most commonly used polymeric plasticizers, especially polyvinyl chloride. I analyzed samples of yoghurt with 1 % and 5 % chia and bamboo …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Vlasta Stancová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin