Studium interakcí bílkovin s cukry výpočetními metodami – Mgr. Radek Matuška
Mgr. Radek Matuška
Bachelor's thesis
Studium interakcí bílkovin s cukry výpočetními metodami
Studies on protein/carbohydrate interactions by computational tools
Anotácia:
Rozpoznávání sacharidů proteiny, zejména lektiny, často zahrnuje interakce sacharidů se zbytky aromatických aminokyselin v postranním řetězci proteinu. Přesto však tyto poměrně běžné vlastnosti nebyly dosud studovány skenovacími metodami. Tato práce je zaměřena na studium 4C1 konformeru b-D-glukosy v interakci s benzenem jako reziduem aromatických aminokyselin právě skenovací metodou. Byly provedeny …viacAbstract:
Protein-carbohydrate recognition by lectins often involve interaction of saccharide residue with aromatic amino-acid side-chain of protein. However, these common features have almost never been studied so far by scanning methods. This work is focused on studies on 4C1 b-D-glucose conformer interaction with benzene as aromatic amino-acid model by scanning method. Four different scans (of total 3757 …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 6. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/kdacj/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 6. 2009
- Vedúci: prof. RNDr. Jaroslav Koča, DrSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Chemistry / Chemistry