Sledování úrovně mikrobiální kontaminace vybraných druhů čajů – Bc. Viktor Polášek
Bc. Viktor Polášek
Diplomová práce
Sledování úrovně mikrobiální kontaminace vybraných druhů čajů
Microbial contamination level monitoring for selected types of tea
Anotace:
Tato diplomová práce popisuje historii čaje, jeho charakteristiku, výrobu, chemické složení a vliv na lidský organismus a legislativní požadavky. Byly zde popsány mikroorganismy, které by mohly kontaminovat čaje, produkty jejich metabolismu, které mají negativní vliv na lidské zdraví (především mykotoxiny) a boj proti těmto mikroorganismům. V experimentální části práce byly stanoveny počty významných …víceAbstract:
This Diploma thesis describes the history of tea, its charakterisic, technologic processing, chemical structure and effect on human organism, as well as requirements of legislation. This is followed by characterization of microbes which contaminate teas, products of their metabolism which have negative effects on human health (especially mykotoxins) and struglge against these microbes. Experimental …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva