Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů. – Bc. Sabina Špičková
Bc. Sabina Špičková
Diplomová práce
Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů.
Amino acid profile in alternative protein food supplements intended for sports nutrition and their sensory acceptability in different groups of consumers.
Anotace:
Tato diplomová práce se zaměřuje na profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a hodnotí jejich senzorickou přijatelnost u různých skupin konzumentů. Cílem studie bylo charakterizovat a srovnat aminokyselinové profily referenčního syrovátkového proteinu a vybraných rostlinných proteinů. Byly zvoleny metody hydrolýzy proteinů a detekce aminokyselin …víceAbstract:
This thesis examines the amino acid profiles in alternative protein supplements for sports nutrition and their sensory acceptability among various consumer groups. It aimed to characterize and compare the amino acid profiles of reference whey protein and selected plant proteins, using methods such as protein hydrolysis, amino acid detection, spectrophotometric determination, and thin-layer chromatography …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Soňa Janiczková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠPIČKOVÁ, Sabina. \textit{Profil aminokyselin v~alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a~jejich senzorická přijatelnost u~různých skupin konzumentů.}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/eyxm9z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Amino Acid Distributions at Oligomeric Membrane Protein Interfaces
Anna DRECHSLEROVÁ -
Integration and analysis of the effects of an unnatural amino acid into transmembrane 4 of the Orai1 protein
Helene Sabine GEMEINHARDT -
Senzorická analýza a profil aromatických látek vybraných druhů koření
Jiří Jedlička -
Souvislost senzorického profilu vín Čech a Moravy s GC-MS analýzou
Karolína Němcová -
Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc.
Lenka Havelková -
Syrovátkový protein ve výživě člověka
Kristýna Dvořáková -
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Anna Jílková -
Unnatural amino acids as tool to study protein interaction
Nora MÜLLER