Studie obsahu antioxidačních komponent u dealkoholizovaných vín – Bc. Miroslav Hrnčirík
Bc. Miroslav Hrnčirík
Diplomová práce
Studie obsahu antioxidačních komponent u dealkoholizovaných vín
The study content of antioxidant components in dealcoholised wines
Anotace:
Práce byla zaměřena na studii antioxidačních složek obsažených ve vybraných dealkoholizovaných vínech. Pro experiment byly vybrány tři vzorky bílého, tři růžového a tři červeného vína, vždy o hodnotách alkoholu 0,1 %, 5 % a 12 % alkoholu. Pomocí vysoce-účinné kapalinové chromatografie byly identifikovány významné antioxidanty, konkrétně kyselina gallová, kyselina vanilová, kyselina syringová, kyselina …víceAbstract:
Our work was focused on the study of antioxidant ingredients contained in dealcoholised selected wines. For the experiment, three were selected samples of white, pink, three and three red wines, each of the values alcohol 0,1 %, 5 % and 12 % alcohol. Using a high-performance liquid chromatography were identified important antioxidants, specifically gallic acid, vanillic acid, syringic acid, caftaric …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Petr Šnurkovič, DiS.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva