Studie obsahu antioxidačních komponent u dealkoholizovaných vín – Bc. Miroslav Hrnčirík
Bc. Miroslav Hrnčirík
Master's thesis
Studie obsahu antioxidačních komponent u dealkoholizovaných vín
The study content of antioxidant components in dealcoholised wines
Abstract:
Práce byla zaměřena na studii antioxidačních složek obsažených ve vybraných dealkoholizovaných vínech. Pro experiment byly vybrány tři vzorky bílého, tři růžového a tři červeného vína, vždy o hodnotách alkoholu 0,1 %, 5 % a 12 % alkoholu. Pomocí vysoce-účinné kapalinové chromatografie byly identifikovány významné antioxidanty, konkrétně kyselina gallová, kyselina vanilová, kyselina syringová, kyselina …moreAbstract:
Our work was focused on the study of antioxidant ingredients contained in dealcoholised selected wines. For the experiment, three were selected samples of white, pink, three and three red wines, each of the values alcohol 0,1 %, 5 % and 12 % alcohol. Using a high-performance liquid chromatography were identified important antioxidants, specifically gallic acid, vanillic acid, syringic acid, caftaric …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Petr Šnurkovič, DiS.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights