Stanovení vybraných biologicky významných prvků v produktech z rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) – Marie Hájková
Marie Hájková
Bachelor's thesis
Stanovení vybraných biologicky významných prvků v produktech z rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Determination of selected biologically important elements in products of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides)
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením obsahu zinku, železa a mědi v plodech rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) a v produktech z něj připravených. Teoretická část bakalářské práce obsahuje charakteristiku rakytníku řešetlákového, jeho léčebné účinky a zvláštní pozornost je věnována chemickému složení, především minerálním látkám. Praktická část byla zaměřena na vytvoření různých nálevů …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the determination of zinc, iron and copper content in the sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) and in products prepared from it. The theoretical part of the thesis contains the characteristics of sea buckthorn and its therapeutic effects; special attention is paid to its chemical composition, especially minerals. The practical part was focused on preparation ofvarious …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Andrea Ridošková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HÁJKOVÁ, Marie. \textit{Stanovení vybraných biologicky významných prvků v~produktech z~rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/ezqnb0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Analýza kokosového mléka metodami atomové spektrometrie
Elena Souček -
Využití atomové absorpční spektrometrie pro hodnocení biologicky aktivních tenkých vrstev
Michaela ČERNÁ -
Stanovení vápníku v moči metodou atomové absorpční spektrometrie
Michaela Šorfová -
Hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu versus atomová absorpční spektrometrie
Hana Honsová -
Atomová spektrometrie, biomonitoring kovových toxických prvků, přístrojová technika
Radek Brabec -
Nepřímé stanovení forem rtuti v půdách a sedimentech pomocí atomové absorpční spektrometrie.
Jitka TUMOVÁ -
Analýza kávy pomocí atomové absorpční spektrometrie
Monika JAROŠOVÁ -
Přímé stanovení kovů v prašném aerosolu metodou atomové absorpční spektrometrie
Zuzana Fedičová