Hodnocení bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny – Bc. Helena Pernicová
Bc. Helena Pernicová
Master's thesis
Hodnocení bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny
Evaluation of gluten-free bread with added fiber
Abstract:
Cílem diplomové práce „Hodnocení bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny“ bylo navržení receptur pro přípravu bezlepkového chleba. Na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně bylo vyrobeno 10 chlebů s přídavkem 3 %, 6 % a 9 % jablečné, lněné a makové vlákniny. Byl vyhodnocen pekařský pokus, stanovena pevnost po uplynutí 24 h a 48 h po upečení a provedena senzorická analýza za současného …moreAbstract:
The aim of the thesis “Evaluation of gluten-free bread with added fiber” was to devise recipes for the preparation of gluten free bread. At the building of the Department of Food Technology at Mendel University in Brno 10 samples of bread with 3 %, 6 % and 9 % of added apple fiber, flaxseed fiber and poppy seed fiber were made. The bakery experiment was evaluated, the strength using TIRA-test was determined …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Hodnocení nutriční kvality školních obědů a sledování stravovacích návyků a jejich změn u studentů víceletého gymnázia
David HAVEL -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Radka OSINKOVÁ -
Vliv agrotechniky na nutriční hodnotu čiroku zrnového v podmínkách ČR
Tereza Šenková