Bc. Helena Pernicová

Master's thesis

Hodnocení bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny

Evaluation of gluten-free bread with added fiber
Abstract:
Cílem diplomové práce „Hodnocení bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny“ bylo navržení receptur pro přípravu bezlepkového chleba. Na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně bylo vyrobeno 10 chlebů s přídavkem 3 %, 6 % a 9 % jablečné, lněné a makové vlákniny. Byl vyhodnocen pekařský pokus, stanovena pevnost po uplynutí 24 h a 48 h po upečení a provedena senzorická analýza za současného …more
Abstract:
The aim of the thesis “Evaluation of gluten-free bread with added fiber” was to devise recipes for the preparation of gluten free bread. At the building of the Department of Food Technology at Mendel University in Brno 10 samples of bread with 3 %, 6 % and 9 % of added apple fiber, flaxseed fiber and poppy seed fiber were made. The bakery experiment was evaluated, the strength using TIRA-test was determined …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta