Zastoupení omega-3 mastných kyselin ve výživě dětí v předškolním a školním vzdělávání – Bc. Eliška STROUHALOVÁ
Bc. Eliška STROUHALOVÁ
Diplomová práce
Zastoupení omega-3 mastných kyselin ve výživě dětí v předškolním a školním vzdělávání
The presence of omega-3fatty acids in the nutrition of children in preschool and school meals.
Anotace:
Výživa a stravování obecně je faktorem, jež lze uplatnit u rozvoje a vývoje spousty onemocnění, která mohou nastat již v předškolním věku. Proto je vhodná skladba stravy velmi důležitá jako pro správný růst a vývoj dětského organismus, ale také na funkci určitých dětských orgánů. Tato diplomová práce je zaměřená právě na výživu dětí v předškolním a školním stravování a na spotřebu omega 3 mastných …víceAbstract:
Nutrition and diet in general are the factors that can be used in the development and evolution of many diseases, that can occur in preschool age. Therefore, the appropriate composition of the diet is very important as for the proper growth and development of the child's body, but also for the function of certain children's organs. This diploma thesis is focused on the nutrition of children in preschool …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jan Schuster, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STROUHALOVÁ, Eliška. \textit{Zastoupení omega-3 mastných kyselin ve výživě dětí v předškolním a školním vzdělávání}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/f3s748/.
Jak správně citovat práci
STROUHALOVÁ, Eliška. Zastoupení omega-3 mastných kyselin ve výživě dětí v předškolním a školním vzdělávání. Č. Budějovice, 2020. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Vychovatelství / Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Změny tělesné kompozice vyvolané cílenou silově dynamickou pohybovou aktivitou při saturaci organismu omega 3 mastnými kyselinami.
Jakub PROCHÁZKA -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Zastoupení zdrojů omega-3 mastných kyselin v koncepci jídelníčku školní jídelny a návrh možností zlepšení ukazatelů spotřebního koše
Jan ČANDA -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL
Název
Vložil
Vloženo
Práva