Bc. Klára Krejčíková
Diplomová práce
Analýza ovocných destilátů
Analysis of fruit spirits
Anotace:
Diplomová práce je věnována analýze ovocných destilátů. Teoretická část práce je zaměřena na výrobu a sloţení alkoholických nápojů vyráběných ve světě, zejména na problematiku ovocných destilátů. Popisuje jednotlivé fáze výroby ovocných destilátů, včetně výběru surovin, procesu a podmínek fermentace ovocného kvasu a destilace. Dále se zaměřuje na chemické sloţení ovocných destilátů, izolaci těkavých …víceAbstract:
The aim of this thesis is analysis of home-made fruit spirits. The theoretical part is focused on alcoholic beverages, especially fruit spirits, their production around the world and chemical composition. Production stages of fruit spirits are defined, including raw material selection, fermentation as wel as distillation conditions. Furthermore, this is part dedicated to chemical composition of fruit …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Krejčíková, Klára. Analýza ovocných destilátů. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Analýza silic v bylinných nápojích s využitím mikroextrakce tuhou fází
Kateřina Ježková -
Analýza linaloolu v pivu s využitím opakované headspace extrakce
Martina Houžvičková -
Využití mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení volatilních organických látek ve vodách
Lukáš EICHLER -
Porovnání ionizačních metod pro analýzu peptidu apidaecinu ve spojení s hmotnostně spektrometrickými metodami ve tkáních včel
Jakub SAVARA -
Zvýšení produktivity práce na výrobní lince ve zvolené společnosti
Tomáš Komoň -
Moderní postupy stanovení terpenů s využitím techniky plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií
Aneta Eisová -
Stanovení chemických forem rtuti plynovou chromatografií s detekcí atomovou fluorescenční spektrometrií
Michaela Věntusová