Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů – Bc. Zuzana DIVINOVÁ
Bc. Zuzana DIVINOVÁ
Diplomová práce
Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů
Food Allergies Occurrence in Secondary School Students
Anotace:
Diplomová práce pojednává o výskytu potravinových alergií u středoškolských studentů. Charakterizuje potravinové alergie a popisuje jednotlivé alergeny (živočišného a rostlinného původu) v potravě. V práci je dále věnována pozornost prevalenci, hodnocení, příznakům alergie, diagnostice a samotné léčbě. Praktická část diplomové práce poskytuje přehled o projevech a výskytu alergických onemocnění u studentů …víceAbstract:
Diploma thesis deals with food allergies occurrence in secondary school students. It characterises food allergies and describes particular allergens (animal and plant origin) in food. Further, the attention is paid to prevalence, evaluation, symptoms, diagnosis and treatment of allergies. Practical part of the thesis provides summary of allergy pruritus and occurrence in students. Allergies in students …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2011
Identifikátor:
21411
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 8. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DIVINOVÁ, Zuzana. Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výběr potravin a stravovací zvyklosti osob s laktózovou intolerancí
Veronika VENKRBCOVÁ -
Potravinové intolerance
Eliška Trnková -
Vliv rozsahu poskytovaného sortimentu potravin maloobchodních jednotek na nákupní chování spotřebitelů s potravinovými alergiemi
Petra Jarolímková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace
Leona CINEROVÁ -
Výběr potravin a stravování osob s laktózovou intolerancí
Veronika Šorsáková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Problematika zkřížené alergie na pyly a potraviny
Tereza Cochlarová -
Plísně jako závažný alergen
Tereza Soukupová