Inhibiční účinky extrahovatelných látek z jedlých květů – Denisa Zemánková
Denisa Zemánková
Bachelor's thesis
Inhibiční účinky extrahovatelných látek z jedlých květů
Inhibitory Activity of Extractable Compounds from Edible Flowers
Abstract:
Jedlé květy mají řadu pozitivních vlastností, mezi které lze řadit například antimikrobiální, antioxidační či léčivé účinky. Tato bakalářská práce je věnována zjišťování antimikrobiál-ních účinků extraktů jedlých květů, které byly připraveny pomocí Soxhletova extraktoru a vařením vzorku pod zpětným chladičem za použití různých extrakčních činidel. Extrakty získané optimalizovanou metodou byly dále …moreAbstract:
Edible flowers have many positive qualities such as antimicrobial activity, antioxidant ac-tivity or medicinal effects. This bachelor thesis is focused on searching antimicrobial activi-ty of extracts from edible flowers, which were prepared by using Soxhlet extractor and by boiling the sample under reflux using various extraction agents. Extracts prepared by opti-mized method were further tested for …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2015
Accessible from:: 7. 5. 2015
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zemánková, Denisa. Inhibiční účinky extrahovatelných látek z jedlých květů. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 7.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 7. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Martin Beták -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Klára Němečková -
Jedlé květy
Marie HAJNÁ -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Biologicky aktívne látky vybraného sortimentu jedlých kvetov
Daniel Kormančík -
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Blanka SVOBODOVÁ -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková