Veronika MITUROVÁ

Bachelor's thesis

Antioxidanty - syntetické a přírodní látky

Antioxidants - synthetic and natural substances
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních antioxidantů (fenolové kyseli-ny, flavonoidy, karotenoidy, glykosidy, kurkuminoidy, a další) a syntetických antioxidantů (BHA, BHT, TBHQ, galláty). Popisuje změny při oxidaci snadno oxidovatelných složek potravin (především tuků). Také jsou zde popsány metody stanovení antioxidační aktivity antioxidantů (DPPH, ABTS, ORAC, FRAP, atd.).
Abstract:
This bachelor thesis deals with the characteristics of natural antioxidants (phenolic acids, flavonoids, carotenoids, glycosides, kurkuminoids, and others) and synthetic antioxidants (BHA, BHT, TBHQ, gallates). The are also described changes in the oxidation of easily oxidised food ingredients, especially fats, and methods for the determination of antioxidant activity (DPPH, ABTS, ORAC, FRAP, TEAC …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2009
Accessible from:: 25. 5. 2009
Identifier: 7718

Thesis defence

  • Date of defence: 9. 9. 2009

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MITUROVÁ, Veronika. Antioxidanty - syntetické a přírodní látky. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 05. 2009

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 25. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.