Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti – Nela Vybíhalová
Nela Vybíhalová
Bachelor's thesis
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Ice Cream and its Rheological Properties
Anotácia:
Hlavním tématem bakalářské práce jsou reologické vlastnosti mražených krémů. Znalost reologických vlastností je jedním ze základních předpokladů pro posouzení jejich kvality. Při nízkých teplotách by totiž měl mít mražený krém nízkou tuhost z důvodu jeho snadného nabírání. Naopak při vyšších teplotách by měl být mražený krém krémovitý s pomalým táním, což se projeví zlepšenými organoleptickými vlastnostmi …viacAbstract:
The fundamental subject of the presented bachelor thesis is rheological properties of frozen creams. Knowledge thereof is one of the basic assumptions for their quality assessment, since at low temperatures the frozen cream should have low solidity for the sake of easy scooping. On the other hand at higher temperatures it should be creamy with slow melting which is reflected in improved organoleptic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zverejniť od: 4. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Michal Sedlačík, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vybíhalová, Nela. Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické vlastnosti mražených krémů
Hana KADLECOVÁ -
Vlastnosti směsi pro výrobu mražených krémů
Marcela Tomanová -
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Příprava a vlastnosti směsí k výrobě mražených krémů
Michaela VOSTARKOVÁ -
Reologie zubních past
Tereza Kubáčková -
Reologie jakožto účinný nástroj ke komplexní charakterizaci hydrogelových systémů
Martin Kadlec -
Prášková reologie práškových mléčných výrobků
Irena Sovková -
Reologie environmentálně akceptovatelných maziv
Simona Krčková