Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce – Bc. Adéla Velechová
Bc. Adéla Velechová
Master's thesis
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Antioxidant properties of Maillard reaction products
Abstract:
Diplomová práce je zaměřená na antioxidační vlastnosti produktů Mailardovy reakce. Je zde uvedená Maillardova reakce (historie, popis, mechanismus). Popsané také negativní a pozitivní účinky na zdraví. V experimentální části se zabývá reakcí mezi glukózou a danými aminokyselinami (lysin, serin, glycin a glutamin). U těchto vzorků byly stanoveny pomocí antioxidačních metod antioxidační vlastnosti. Byly …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on the antioxidant properties of Mailard reaction products. The Maillard reaction (history, description, mechanism). Negative and positive effects on health they have on human health were described. The experimental part deals with the reaction between glucose and given amino acids (lysine, serine, glycine and glutamine). Antioxidant properties of these samples were determined …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 9. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Velechová, Adéla. Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Srovnání antioxidačních vlastností a absorbce UV záření u vybraných extraktů bylin, Spiruliny a jejich směsí
Giulia Farinasso -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidanty v potravinářském průmyslu
Monika Tomková