Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků – Ing. Vendula Kůrová
Ing. Vendula Kůrová
Doctoral thesis
Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků
The impact of processing parameters and raw material composition on the quality of selected dairy products
Abstract:
Cílem předkládané práce bylo posoudit vliv vybraných procesních parametrů (aplikace vysokotlaké homogenizace) a surovinové skladby na funkční vlastnosti mléčných matric (smetanových krémů, tavených sýrů a tavených sýrových omáček) v průběhu jejich skladování. Díky změnám surovinové skladby mléčných produktů nebo změně technologického postupu jejich výroby je možné upravovat funkční vlastnosti těchto …moreAbstract:
The aim of the present study was to assess the effect of selected processing parameters (application of high-pressure homogenization) and raw material composition on the functional properties of dairy matrices (cream cheese, processed cheese and processed cheese sauces) during their storage. Changes in the raw materials composition of dairy products or in the technological process of their manufacture …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 6. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 12. 9. 2023
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KŮROVÁ, Vendula. \textit{Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/fe7t3j/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kůrová, Vendula. Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Chemie a technologie potravin / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková -
Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vojtíková -
Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vaškových -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv přídavku hydrokoloidů polysacharidového charakteru na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Lukáš Čeman -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová