Ing. Vendula Kůrová

Doctoral thesis

Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků

The impact of processing parameters and raw material composition on the quality of selected dairy products
Abstract:
Cílem předkládané práce bylo posoudit vliv vybraných procesních parametrů (aplikace vysokotlaké homogenizace) a surovinové skladby na funkční vlastnosti mléčných matric (smetanových krémů, tavených sýrů a tavených sýrových omáček) v průběhu jejich skladování. Díky změnám surovinové skladby mléčných produktů nebo změně technologického postupu jejich výroby je možné upravovat funkční vlastnosti těchto …more
Abstract:
The aim of the present study was to assess the effect of selected processing parameters (application of high-pressure homogenization) and raw material composition on the functional properties of dairy matrices (cream cheese, processed cheese and processed cheese sauces) during their storage. Changes in the raw materials composition of dairy products or in the technological process of their manufacture …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 6. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 12. 9. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kůrová, Vendula. Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe