Ing. Iva Kučerová

Disertační práce

Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat

Vliv vybraných marinád na průběh horkovzdušného a solárního sušení jerky připraveného z masa antilopy losí (Taurotragus oryx)
Anotace:
Tato práce se zabývá matematickým modelováním sušícího procesu antilopího masa a jeho organoleptickými vlastnostmi. Sušené antilopí maso bylo následně porovnáváno s tradičním sušeným hovězím masem, známým jako jerky. Vzorky antilopího i hovězího masa byly marinovány v tradiční jerky marinádě (TM), v marinádě TM s čerstvou ananasovou šťávou (TMP), TM s medem (TMH) a TM s Coca Colou, k porovnání sloužil …více
Abstract:
Mathematical modeling of thin-layer solar drying and organoleptic properties of eland jerky was investigated in this study. Eland jerky was compared to the traditional beef jerky, inasmuch as both were treated with traditional jerky marinade (TM), TM with fresh pine apple juice (TMP), TM with honey (TMH), TM with Coca Cola (TMCCL) and compared to an untreated control (C). The influence of the marinades …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 9. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jan Banout, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses ff9xcv ff9xcv/3
30. 9. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
30. 9. 2015
Mach, J.
30. 9. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.