Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat – Ing. Iva Kučerová
Ing. Iva Kučerová
Disertační práce
Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat
Vliv vybraných marinád na průběh horkovzdušného a solárního sušení jerky připraveného z masa antilopy losí (Taurotragus oryx)
Anotace:
Tato práce se zabývá matematickým modelováním sušícího procesu antilopího masa a jeho organoleptickými vlastnostmi. Sušené antilopí maso bylo následně porovnáváno s tradičním sušeným hovězím masem, známým jako jerky. Vzorky antilopího i hovězího masa byly marinovány v tradiční jerky marinádě (TM), v marinádě TM s čerstvou ananasovou šťávou (TMP), TM s medem (TMH) a TM s Coca Colou, k porovnání sloužil …víceAbstract:
Mathematical modeling of thin-layer solar drying and organoleptic properties of eland jerky was investigated in this study. Eland jerky was compared to the traditional beef jerky, inasmuch as both were treated with traditional jerky marinade (TM), TM with fresh pine apple juice (TMP), TM with honey (TMH), TM with Coca Cola (TMCCL) and compared to an untreated control (C). The influence of the marinades …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 9. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Banout, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUČEROVÁ, Iva. \textit{Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/ff9xcv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíDoktorský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělství tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Eliška Plecitá -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Vliv způsobu tepelné úpravy hovězího masa na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Daniel Drholec -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Marie Henrychová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková
Název
Vložil
Vloženo
Práva