Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat – Ing. Iva Kučerová
Ing. Iva Kučerová
Doctoral thesis
Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat
Vliv vybraných marinád na průběh horkovzdušného a solárního sušení jerky připraveného z masa antilopy losí (Taurotragus oryx)
Abstract:
Tato práce se zabývá matematickým modelováním sušícího procesu antilopího masa a jeho organoleptickými vlastnostmi. Sušené antilopí maso bylo následně porovnáváno s tradičním sušeným hovězím masem, známým jako jerky. Vzorky antilopího i hovězího masa byly marinovány v tradiční jerky marinádě (TM), v marinádě TM s čerstvou ananasovou šťávou (TMP), TM s medem (TMH) a TM s Coca Colou, k porovnání sloužil …moreAbstract:
Mathematical modeling of thin-layer solar drying and organoleptic properties of eland jerky was investigated in this study. Eland jerky was compared to the traditional beef jerky, inasmuch as both were treated with traditional jerky marinade (TM), TM with fresh pine apple juice (TMP), TM with honey (TMH), TM with Coca Cola (TMCCL) and compared to an untreated control (C). The influence of the marinades …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 9. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jan Banout, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUČEROVÁ, Iva. \textit{Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Tropical AgriSciences. 2015. Available from: https://theses.cz/id/ff9xcv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesDoctoral programme / field:
Agricultural Specialization / Tropical and Subtropical Agriculture
Theses on a related topic
-
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Eliška Plecitá -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Vliv způsobu tepelné úpravy hovězího masa na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Daniel Drholec -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Marie Henrychová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights