Jana Lojanová

Bakalářská práce

Komparácia azylovej politiky Českej republiky a Slovenska

Komparácia azylovej politiky Českej republiky a Slovenska
Anotace:
Práce analyzuje vývoj a současnou situaci azylových politik České republiky a Slovenska. Pozornost je věnovaná i problematice azylu v Evropské unii, vývoji společné migrační a azylové politiky a důsledkům této harmonizace práva, která se výraznými změnami promítla do národních legislativ obou zemí. Primárním cílem práce je komparace založená na analýze legislativy a statistických údajích.
Abstract:
The thesis analyzes the evolution and current situatuon of asylum policies of the Czech Republic and Slovakia. Part of the work is devoted to the asylum question in European Union, the development of common immigration and asylum policy a the consequences of legislative harmonisation that introduced important changes into legslative frames of both countries. The main objective of the work is comparative …více
Abstract:
Práca analyzuje vývoj a súčasnú situáciu azylových politík Českej republiky a Slovenska. Pozornosť je venovaná aj problematike azylu v Európskej únii, vývoju spoločnej migračnej a azylovej politiky a dôsledkom tejto harmonizácie práva, ktorá sa významne premietla do legislatív oboch krajín. Primárnym cieľom práce je komparácia založená na analýze legislatívy a štatistických údajoch.
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 3. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 6. 2010
  • Vedoucí: Radka Druláková
  • Oponent: Jana Peterková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/21510