Bc. Lenka Maršíková

Bachelor's thesis

Aditivní látky v potravinách - II

Additive compounds in foodstuffs - II
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány obecné informace, legislativa, definice přídatných látek a jejich použití. Práce je zaměřena na vybranou skupinu aditiv, jež tvoří emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky a látky zvýrazňující chuť a vůni. V závěru práce jsou popsány i látky, které se nepovažují za potravinářské přídatné látky.
Abstract:
This work deals with the additives in food. There is their general information, legislation, definition of food additives and their utilisation described. This work is mainly focused on a selected group of additives including emulsifiers, stabilizers, thickeners, gelling agents, flavour and flavour enhancers. In the conclusion there are described also substances that are not considered as food additives …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 8. 2014
  • Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Maršíková, Lenka. Aditivní látky v potravinách - II. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs