Aditivní látky v potravinách - II – Bc. Lenka Maršíková
Bc. Lenka Maršíková
Bachelor's thesis
Aditivní látky v potravinách - II
Additive compounds in foodstuffs - II
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány obecné informace, legislativa, definice přídatných látek a jejich použití. Práce je zaměřena na vybranou skupinu aditiv, jež tvoří emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky a látky zvýrazňující chuť a vůni. V závěru práce jsou popsány i látky, které se nepovažují za potravinářské přídatné látky.Abstract:
This work deals with the additives in food. There is their general information, legislation, definition of food additives and their utilisation described. This work is mainly focused on a selected group of additives including emulsifiers, stabilizers, thickeners, gelling agents, flavour and flavour enhancers. In the conclusion there are described also substances that are not considered as food additives …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 8. 2014
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Maršíková, Lenka. Aditivní látky v potravinách - II. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Pohled spotřebitele na aditivní látky v potravinách
Marie STUPKOVÁ -
Aditivní látky v cukrovinkách
Kateřina Vránová -
Pohled spotřebitele na aditivní látky v potravinách
Marie STUPKOVÁ -
Aditivní látky v potravinách
Barbora SÝKOROVÁ -
Aditivní látky - látky prodlužující údržnost potravin
Gabriela VOLKOVÁ -
Aditivní látky a jejich vliv na kvalitu siláží
Tereza ŠEJBOVÁ -
Aditivní látky v potravinách
Ilona HUMLOVÁ -
Zootechnické aditivní látky a jejich možné využití
Jaroslava PLEVKOVÁ