Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů – Bc. Barbora VOLDÁNOVÁ
Bc. Barbora VOLDÁNOVÁ
Master's thesis
Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů
The influence of aplication of phosphates and low-methoxyl pectin on viscoelastic properties of processed cheese
Abstract:
Cílem této práce bylo zkoumat vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů. Práce se skládala za dvou experimentů, kdy v prvním byl zkoumán vliv přídavku různých fosforečnanů (mono-, di-, tri- a polyfosforeč-nanů) na texturní vlastnosti tavených sýrů. Druhý experiment se zabýval přídavkem směsi dvou různých fosforečnanů v měnícím se poměru (polyfosforečnan …moreAbstract:
The aim of this thesis was to investigate the effect of phosphates and low-methoxyl pectin application on viscoelastic properties of processed cheese. In the first part of this thesis was explored the influence of the addition of different phosphates (mono-, di,- tri and poly-phosphates) on textural properties of processed cheese. The second part dealt with by add-ing a mixture of two different phosphates …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
14549
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VOLDÁNOVÁ, Barbora. \textit{Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/fjyfp3/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VOLDÁNOVÁ, Barbora. Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production