Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu – Adéla ZÁVODNÁ
Adéla ZÁVODNÁ
Bakalářská práce
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Natural toxic substances in food of plant origin
Anotace:
Přírodní toxické látky se vyskytují ve mnoha potravinách, které člověk konzumuje. Proto se bakalářská práce zabývá povědomím o přírodních toxických látkách v potravinách rostlinného původu a předcházení styku s nimi. Teoretická část se zaměřuje na definování základních pojmů z oblasti toxikologie a poté směřuje k rozdělení zmíněných látek na toxiny a potravinové nesnášenlivosti. U toxinů se zaobírá …víceAbstract:
Natural toxic substances are found in many foods that a human consumes. Therefore, the bachelor's thesis deals with the awareness of natural toxic substances in foods of plant origin and the prevention of contact with them. The theoretical part focuses on defining basic concepts from the field of toxicology and then aims to divide the mentioned substances into toxins and food intolerances. In toxins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2023
- Vedoucí: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZÁVODNÁ, Adéla. Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Komplexní analýza genomů jedinečných bakteriofágů a plazmidů nesoucích geny pro exfoliativní toxiny A a B u Staphylococcus aureus
Tibor Botka -
Narušení jaterní homeostázy sinicovými toxiny
Jan Raška -
Toxiny mikroorganismů a jejich vliv na lidské zdraví a životní prostředí
Petra ZANÁŠKOVÁ -
Přirozeně se vyskytující toxiny v potravinách
Lenka Pavlíková -
Proteomická charakterizace vybraných kmenů bakterií produkujících Shiga toxiny
Pavla Kolářová -
Infekce vyvolané toxiny bakterie Clostridium difficile
Ivana OLIVKOVÁ -
Přírodní toxiny v potravinových zdrojích a produktech
Petra Jonátová -
Sinicové toxiny ve vodárenství – výskyt, eliminace a zdravotní rizika.
Jan Sadílek