Adéla ZÁVODNÁ

Bakalářská práce

Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu

Natural toxic substances in food of plant origin
Anotace:
Přírodní toxické látky se vyskytují ve mnoha potravinách, které člověk konzumuje. Proto se bakalářská práce zabývá povědomím o přírodních toxických látkách v potravinách rostlinného původu a předcházení styku s nimi. Teoretická část se zaměřuje na definování základních pojmů z oblasti toxikologie a poté směřuje k rozdělení zmíněných látek na toxiny a potravinové nesnášenlivosti. U toxinů se zaobírá …více
Abstract:
Natural toxic substances are found in many foods that a human consumes. Therefore, the bachelor's thesis deals with the awareness of natural toxic substances in foods of plant origin and the prevention of contact with them. The theoretical part focuses on defining basic concepts from the field of toxicology and then aims to divide the mentioned substances into toxins and food intolerances. In toxins …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2023
  • Vedoucí: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ZÁVODNÁ, Adéla. Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta