Bc. Dana Krejčová

Bakalářská práce

Náhradní sladidla v potravinách

Artificial sweeteners in foodstuffs
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá náhradními sladidly používanými v potravinářství. V první části je uvedena charakteristika a členění náhradních sladidel. V této části jsou charakterizována následující sladidla: aspartam, acesulfam K, sukralóza, sacharin, cyklamát, thaumatin a steviosid. Ve druhé části práce jsou uvedeny a rozebrány metody stanovení náhradních sladidel v potravinách a nápojích. Jedná …více
Abstract:
This thesis deals with the sweeteners used in food industry. The first part is focused on the characterization and division of the sweeteners. In this section are characterized the following sweeteners: aspartame, acesulfame K, sucralose, saccharin, cyclamate, and thaumatin and steviosid. In the second part of the thesis are presented and discussed methods of the determination of the sweeteners in …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
  • Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Krejčová, Dana. Náhradní sladidla v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.